Hallå där…

...Katarina Klöfverskjöld, VD för SWATAB som genom workshops valts av juryn till vinnare av Malmö Cleantech City Award 2016. Läs intervjun med henne här!
  1. Stort grattis för denna utmärkelsen! Vår tanke med Malmö Cleantech City Award har inte varit att spä på "prisinflationen" utan snarare att låta de bästa nya miljöteknikföretagen i Skandinavien få uppmärksamhet av en bred jury, sammansatt av "rätt" personer i bygg- och fastighetsvärlden, dvs. potentiella kunder - hur har vi lyckats?

Ett stort tack för priset och all uppmärksamhet det medfört. Vi är mycket glada att så många av våra framtida kunder satt med i juryn. Att få möjligheten att pitcha för, och få ris och ros av, så många branschkunniga personer betyder oerhört mycket för oss. Det har öppnat många dörrar och lett till många nya kontakter, både nationellt och internationellt.

  1. Berätta om Swatab's lösningar!

SWATAB tillverkar ett filtersystem som placerat mellan inkommande vatten och en eller flera tvättmaskiner gör det möjligt att tvätta helt utan tvätt- och sköljmedel.

Systemet som är helt kemikaliefritt ger en rad fördelar, det är allergifritt, miljövänligt och ger dessutom en energibesparing i tvättstugan. Tvätten torkar på kortare tid och tvättning sker vid 30 grader eller kallare

  1. Vad ligger i Swatab's pipeline för tillfället? Utmaningar och möjligheter?

Närmast nu har vi ett möte med MKB angående en installation av vårt system DIRO-TM21, beräknad installation är under Juni. Vi har en order på ett system till ett bostadsbolag i Köpenhamn, detta system kommer att installeras i Oktober när fastigheten är färdigrenoverad. Vi har dessutom levererat två stycken system till England varav det ena är en prototyp som är ett helt slutet system för tvättning där tvättvattnet går i retur till systemet och renas igen.

Vi har även blivit godkända för installation i de förskolor som Kristianstads Kommun planerar att bygga med start 2016. Det är 2 stycken förskolor som skall vara färdiga 2017.

  1. Var befinner sig bolaget om fem år?

SWATAB kommer att ha sitt säte och tillverkning i Sverige. Vi kommer att jobba med återförsäljare och troligtvis så småningom licensiering. Vi räknar med att vara etablerade i ett flertal länder i norra Europa.

  1. Vad tyckte ni om Cleantech Capital Day i Malmö?

Det var två oerhört intressanta dagar, det är fantastiskt att se den potential som finns hos  de företag som pitchade. Jag hoppas verkligen marknaden tar till sig dessa produkter och vågar testa dem. Vi vet hur svårt det är att hitta finansiering för att utveckla och få ut en ny innovativ produkt på marknaden, det kräver tid, tålamod och pengar.

Därför är Malmö Cleantech City Award väldigt viktigt för oss, vi kommer självklart att anmäla oss till andra liknande evenemang i framtiden, det är en bra möjlighet att synas och få fram sin produkt genom dessa tävlingar.

Läs mer om juryn och motiveringen här!

Dela denna artikel